onnistunut elämäntapamuutos

Asiakastarina – Saija

Kiitos kaikesta vielä kerran. Sinulta sain sopivat avaimet ja työkalut siihen, että oikeasti onnistun. Etsin valmennusta, jossa olisi myös henkinen puoli otettu hyvin huomioon. En halunnut valmennusta missä olisi tarkka x määrän kestävä ruokavalio ja treeni ohjeet, ja heippa. Itselläni on kokemusta monen moisista dieeteistä vuosien mittaan – mikään ei ole auttanut ja totesin, että kaipaan myös tukea henkiselle matkalle. Kerran kokeillut myös valmentajaa, joka painotti liikuntaa todella paljon eikä henkistä puolta yhtään. Joten olin aika hukassa mistä löytäisin sopivan valmentajan. Sinun nettisivut olikin ensimmäiset, jotka sai mielenkiinnon heräämään. Yhteydenottoon vastattiin nopeasti ja muutenkin pääsin nopeasti mukaan valmennukseen, joka oli itselle iso plussa.

Valmennus oli todella kattava ja itse tykkäsin todella paljon siitä, että alkuun oli enemmän keskusteluja, ja sitten liikuntaa lisättiin hiljalleen ja minun tahtiin. Ja itselle isoihin kynnyksiin (mm. salilla kuntoiluun) keksittiin sitten vaihtoehtoja, ja mentiin pienin askelin eteenpäin. Kuuntelet hyvin asiakasta ja osaat luoda valmennuksen, joka on asiakkaan näköinen.

Otit minut huomioon kokonaisuutena ja ihmisenä. Ne oli minulle tärkeimmät asiat, ja niillä oli suuri merkitys siinä, että motivaatio säilyi ja pystyin muuttamaan omia elämäntapoja.

Vaikka minun matkani on vasta ”alussa” sain sinulta oivat avaimet ja työkalut käsitellä asioita eri tavalla, ja keinoja hallita mm. tunnesyömistä. Sain kannustusta ja uskallusta tehdä niitä asioita mitkä pelotti, ja  opin tykkäämään kuntosalitreenaamisesta. Itselle isoin hyöty oli henkisellä puolella – esimerkiksi oppia, että syöminen on ok ja sitä ei tarvitse pelätä.

Lyhyesti ja ytimekkäästi valmentajana olit lämminhenkinen ja empaattinen ja otit minut huomioon kokonaisuutena ja ihmisenä. Ne oli minulle tärkeimmät asiat, ja niillä oli suuri merkitys siinä, että motivaatio säilyi ja pystyin muuttamaan omia elämäntapoja. Koskaan en joutunut valmennuksen aikana tuntemaan häpeää, jos en osannut jotain tai en jaksanut, tai jos jouduin pitämään taukoa. Ja ensimmäistä kertaa vuosiin uskalsin hengästyä rehellisesti jonkun seurassa. Kannustit aina ja kerroit jos kehitystä oli tapahtunut.

Tärkeimmät muutokset mitä valmennus itselle toi on:

  • Verenpainelääkityksen lopettaminen
  • Unen laadun parantuminen
  • Epäsäännöllinen kuukautiskierto muuttunut normaaliksi
  • Painon putoaminen
  • Jaksan liikkua paremmin ja enemmän, enkä hengästy samalla lailla enää
  • Henkinen hyvinvointi parani valmennuksen myötä huomattavan paljon, sillä löysin itseni uudelleen

Ja tässä on vain murto-osa, sillä lista on pitkä. Kehitettävää koitin kovasti miettiä mutta turhaan. En voisi sanoa muuta kuin että minun kohdalla valmennus oli sellainen millaisen sen halusinkin olevan.

Terkuin,
Saija