Firstbeat Huolenpitosopimus yksilön tukena

Firstbeat Huolenpitosopimuksen avulla varmistetaan, että teemme oikeita valintoja palautumisen kannalta ja reagoidaan tarpeen tullen mittauksista saatuun dataan. Valmennuksessa otetaan paremmin huomioon kokonaiskuormitus, ja sisältöä pystytään kohdentamaan entistä tarkemmin jokaisen tarpeisiin sopivaksi. Firstbeat työkalun avulla opit tunnistamaan arjen kuormittavat sekä voimavaroja lisäävät tekijät ja Huolenpitosopimus auttaa sinua tekemään pieniä, mutta merkittäviä muutoksia, jotka edistävät kehon ja mielen hyvinvointia juuri sinulle sopivalla tavalla.

Kuormituksen ja palautumisen tasapaino

Firstbeat -laite mittaa sykevälivaihtelua (sydämen lyöntien välisen ajan vaihtelu), ja antaa tämän kautta tietoa autonomisen hermoston toiminnasta: kuormituksesta, palautumisesta sekä unen määrästä ja laadusta. Henkisen tai fyysisen kuormituksen lisääntyessä sykevälivaihtelu pienenee, kun taas suuri vaihtelu kertoo hermoston palautumisesta. Se auttaa sinua ymmärtämään, miten parhaiten edistät kehon ja mielen hyvinvointia juuri sinulle sopivalla tavalla.

Firstbeatin avulla kokonaiskuormitusta voi seurata kätevästi voimavarakuvaajan avulla. Se kertoo, lisääntyvätkö vai vähenevätkö kehon voimavarat mittauspäivien aikana, eli palaudutko riittävästi kuormitukseen nähden. Kokonaiskuormitukseen vaikuttavia tekijöitä ei aina ole helppo itse tunnistaa, joten Firstbeat opettaa tunnistamaan minkälainen tasapaino omassa kehossamme ja arjessamme vallitsee.

Firstbeat Life -mallissa henkilökohtaisen mittalaitteen ja mobiilisovelluksen avulla voit seurata hyvinvointiasi säännöllisesti. 1-5 vuorokauden mittauksen voi tehdä silloin kun sinulle parhaiten sopii. Halutessasi näet myös reaaliaikaista tietoa kehon reaktioista päivän tapahtumiin, mikä auttaa tekemään omaa hyvinvointia tukevia päätöksiä jo etukäteen.

Unen määrä ja laatu

Unen tärkein tehtävä on palauttaa päivän aktiviteeteista ja uudistaa sekä psyykkisiä, että fyysisiä voimavaroja. Se, että nukut pitkään ei automaattisesti tarkoita, että kehosi palautuu. Jos sympaattinen hermostosi (elimistön kaasu) jatkaa dominoimista yöllä, käy kehosi kierroksilla, eikä uni ole laadukasta. Firstbeat kertoo myös onko unesi tarpeeksi palauttavaa, jotta sinulla riittää energiaa ja virkeyttä päivään. Huomaat, miten hyvä uni rakennettaan jo päivän aikaisilla valinnoilla.

Fyysinen aktiivisuus

Pienillä aktiivisuuden lisäyksillä ja lyhyilläkin liikkumishetkillä on tutkitusti terveysvaikutuksia. Lisäksi ne virkistävät ja edistävät palautumista. Firstbeat Life arvioi maksimaalisen hapenottokykysi (VO2max) sykedatasi perusteella ja suhteuttaa päivän aikaisen fyysisen aktiivisuuden kuntotasoosi. Tämä auttaa sinua liikkumaan oikealla intensiteetillä ja saavuttamaan tavoitteesi.

Näin pääset alkuun

Valmennuksen ostettuasi pääset lataamaan sovelluksen, rekisteröitymään käyttäjäksi, ja tilaamaan itsellesi mittalaitteen. Varaamme ajan valmennustapaamiseen kun ensimmäinen mittaus (vähintään 3 vuorokautta) on suoritettu.