Firstbeat Life – opi miten parhaiten edistät hyvinvointiasi sinulle sopivalla tavalla

Kuormituksen ja palautumisen tasapaino

Kohtaamme päivän aikana monenlaista kuormitusta: kiirettä, jatkuvaa ärsyketulvaa ja fyysistä rasitusta – mutta myös innostumista, jännitystä, iloa ja naurua. Kokonaiskuormitus tarkoittaa kaikkea fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kognitiivista kuormitusta, jota kehoon ja mieleen kohdistuu. Firstbeat Life -sovelluksessa kokonaiskuormitusta voi seurata kätevästi voimavarakuvaajan avulla. Se kertoo, lisääntyvätkö vai vähenevätkö kehon voimavarat mittauspäivien aikana, eli palaudutko riittävästi kuormitukseen nähden. Tätä ei aina suinkaan ole helppo itse tunnistaa, joten Firstbeat Life auttaa näkemään ja seuraamaan, minkälainen tasapaino omassa kehossamme ja arjessamme vallitsee.

Unen määrä ja laatu

Unen tärkein tehtävä on palauttaa päivän aktiviteeteista ja uudistaa sekä psyykkisiä, että fyysisiä voimavaroja. Se, että nukut pitkään ei kuitenkaan vielä tarkoita, että kehosi palautuu. Jos sympaattinen hermostosi jatkaa dominoimista yöllä, käy kehosi kierroksilla, eikä uni ole laadukasta. Firstbeat kertoo, miten pitkään nukuit ja oliko uni tarpeeksi palauttavaa, jotta sinulla riittää energiaa ja virkeyttä päivään. Huomaat, miten hyvä uni rakennettaan jo päivän aikaisilla valinnoilla.

Fyysinen aktiivisuus

Pienillä aktiivisuuden lisäyksillä ja lyhyilläkin liikkumishetkillä on tutkitusti terveysvaikutuksia. Lisäksi ne virkistävät ja edistävät palautumista. Firstbeat Life arvioi maksimaalisen hapenottokykysi (VO2max) sykedatasi perusteella ja suhteuttaa päivän aikaisen fyysisen aktiivisuuden kuntotasoosi. Tämä auttaa sinua liikkumaan oikealla intensiteetillä ja saavuttamaan tavoitteesi.

Firstbeat Life -mallissa henkilökohtaisen mittalaitteen ja mobiilisovelluksen avulla voit seurata hyvinvointiasi säännöllisesti. 1-5 vuorokauden mittauksen voi tehdä silloin kun sinulle parhaiten sopii. Uutena ominaisuutena sovellus näyttää myös reaaliaikaista tietoa kehon reaktioista päivän tapahtumiin, mikä auttaa tekemään omaa hyvinvointia tukevia päätöksiä jo etukäteen.

Firstbeat Life mittaa sykevälivaihtelua (sydämen lyöntien välisen ajan vaihtelu), ja antaa tämän kautta tietoa autonomisen hermoston toiminnasta: kuormituksesta, palautumisesta sekä unen määrästä ja laadusta. Henkisen tai fyysisen kuormituksen lisääntyessä sykevälivaihtelu pienenee, kun taas suuri vaihtelu kertoo hermoston palautumisesta. Mittaus näyttää, miten paljon päivissäsi on stressiä ja miten kehosi onnistuu palautumaan kuormituksesta. Se auttaa sinua ymmärtämään, miten parhaiten edistät kehon ja mielen hyvinvointia juuri sinulle sopivalla tavalla.

Näin pääset alkuun

Valmennuksen ostettuasi pääset lataamaan sovelluksen, rekisteröitymään käyttäjäksi, ja tilaamaan itsellesi mittalaitteen. Varaamme ajan valmennustapaamiseen kun ensimmäinen mittaus (vähintään 3 vuorokautta) on suoritettu.