Hyvin syöminen on yksi hyvinvoinnin, terveyden ja jaksamisen perusteista, se joustaa, sallii ja lisää hyvää oloa. Tärkeintä olisikin löytää itselleen sopivat tavat toteuttaa sitä omassa arjessa helposti ja joustavasti. Perusterveellinen ja niinkin ”tylsä” kuin tavallinen kotiruoka yleensä riittää.

Näitä kolmea peruspilaria voit käyttää apuna etsiessäsi sinulle riittävää ja riittävän hyvää syömistä:

Etsi oma ateriarytmisi: Ruokailut kannattaa suunnitella omaan elämänrytmiin sopiviksi, jollekin se  tarkoittaa aamupalaa, lounasta, välipalaa, päivällistä ja iltapalaa – kun taas toiselle aamupala, välipala, lounas ja illallinen toimii paremmin. On hyvä opetella tunnistamaan nälkä ja hakea itselle sopivaa ateriarytmiä omaa oloa kuuntelemalla.

Riittävä ja monipuolinen syöminen: Lautasmallin avulla valitset syötävää kaikista ravintoaineryhmistä ja opettelet helpommin syömään sopivaan kylläisyyteen saakka.

80/20 sääntö toimii: Jokaisen aterian ei tarvitse koostua lautasmallin mukaan, kunhan valtaosa koostuu. Ateriaväli voi joskus venähtää, kunhan pääosin muistaisi syödä muutaman tunnin välein. Jokaisen leipäviipaleen ei tarvitse olla runsaskuituinen, kunhan suurin osa on…ja niin edelleen. Kokonaisuus ratkaisee!

Hyvä muistaa:

Säännöllinen ja riittävä syöminen auttaa jaksamaan arjessa ja tukee hyvää oloa, sekä terveyttä.

Uusien, itselle sopivien tapojen etsiminen ja opettelu ottaa oman aikansa.

Kokonaisuus ratkaisee, eikä yksittäinen ruoka-aine tee ruokailuistasi hyvää tai huonoa.

Syömisen ei tarvitse olla täydellistä(onko sellaista edes olemassa?), se saa joustaa ja sallia. <3

Siiri Valkonen // +358 40 846 8613 // siiri.valkonen@gmail.com // Y-tunnus: 2862424-5

COPYRIGHT Siiri Valkonen 2019

Siiri Valkonen // +358 40 846 8613 //
siiri.valkonen@gmail.com //
Y-tunnus: 2862424-5

COPYRIGHT Siiri Valkonen 2019