, ,

Miten löytää sopiva personal trainer?

Lähtökohtana omat tarpeesi

Uusi vuosi on usein muutosten aikaa ja moni meistä etsiikin itselleen sopivaa valmentajaa. Netti on pullollaan vaihtoehtoja, mutta miten löytää itselleen sopiva personal trainer? On hyvä miettiä valmiiksi omia tavoitteita ja tarpeitasi. Mihin kaipaat apua ja tukea?

Kysele suosituksia ja etsi tietoa

Omasta tuttavapiiristä löytyy varmasti joku jota suositella, googlettele, selaile kotisivuja ja ota selvää myös valmentajien taustoista. Minkälaisia erityistarpeita itselläsi on ja mikä koulutustausta valmentajalta löytyy? Tarvitsetko enemmän tietoutta ravitsemukseen, motivaatioon tai voimavalmennukseen vai löytyykö sinulta esim. tuki- ja liikuntaelin ongelmia, joihin saatat tarvita jo fysioterapeutin apua.

Ota yhteyttä ja varaa tapaaminen

Sen jälkeen, kun olet rajannut itsellesi sopivat vaihtoehdot, ota yhteyttä ja varaa aika konsultaatioon, ns. tutustumiskäynnille. Tämä käynti on yleensä veloitukseton. On tärkeää, että pääsette juttelemaan kasvotusten taustoistasi, tavoitteistasi ja tarpeistasi. Tämän pohjalta valmentaja pystyy suosittelemaan sinulle sopivaa valmennusta sisällöltään ja kestoltaan, ottaen huomioon myös ajankäytön mahdollisuutesi ja realistisen tapaamisten määrän.

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, kemiat. Valmennuksessa ollaan tiiviissä yhteistyössä ja kemioiden täytyy mielestäni kohdata, jotta saat valmennuksesta mahdollisimman paljon irti. Myös tätä pääsette tunnustelemaan konsultaation aikana.

Valmennuksen aloittaminen

Jos tapaamisen aikana tulet siihen tulokseen, että valmennus on sinua varten, käydään lopuksi sopimuksen sisältö läpi ja varataan aika ensimmäiseen valmennustapaamiseen. Tai saat rauhassa jäädä miettimään ja tehdä päätöksen myöhemmin.

Jos etsit apua elämäntapamuutokseen ja oman hyvinvoinnin lisäämiseen, turvalliseen liikunnan aloittamiseen tai kadoksissa olevan liikunnanilon löytämiseen saatan olla sinulle sopiva valmentaja. Veloituksettoman konsultaation pääset varaamaan täältä.